JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Huawei testar SHT:s material

Göteborgsföretaget SHT Smart High-Tech har utvecklat ett grafenförstärkt material som kan kyla avancerad elektronik bättre än dagens alternativ. Nu har företaget fått en order på prototyper från Huawei som ska utvärdera materialet i sina tillämpningar.

Thien Laubeck

– Detta är ett stort steg för SHT att leverera en kundanpassad prototyp till en världsledande kund som Huawei, säger Thien Laubeck, vd på SHT Smart High-Tech i ett pressmeddelande.

SHT har två produktgrupper i sin portfölj: GT som framförallt leder värme i vertikalled, och GF som sprider värmen i x- och y-led. Det som främst passar halvledarindustrin är GT, vilket också är det som intresserar den kinesiska telekomgiganten.

Material som SHT har utvecklat med fokus på elektronikkylning påstås ha minst tio gånger bättre värmeledningsförmåga än dagens kommersiella alternativ som är gel, pasta och gappad (thermal pad). Det fungerar utmärkt att använda dagens pick-and-place-utrustning för att montera materialet ovanpå kapslade kretsar. Det enda som krävs är ett nytt munstycke.

Huawei har beställt 500 enheter för utvärdering. Det aktuella ordervärdet anges till 100 000 kronor.

SHT Smart High-Tech AB har rötter i forskning på Chalmers. År 2006 grundade Johan Liu, professor i elektronikproduktion, företaget för att kommersialisera ett värmeavledande material utvecklat på SMIT Center (Swedish Microsystem Integration Technology Center).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)