JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ferroamp närmare målet

Svenska Ferroamp – som utvecklat en plattform för lagring av förnybar energi – har ingått ett samarbetsavtal med Ahlsell. Därmed hoppas Ferroamp nå ut på marknaden snabbare.

Under det senaste halvåret har Ferroamp arbetat hårt för att öka takten vad gäller att få ut den egenutvecklade produkten Energyhub på marknaden.

Energyhub (EnergyHub) är ett system som integrerar solenergi, energilagring och likströmslaster med intelligent styrning och realtidsövervakning. All omvandling mellan elnät och likströmsnät sker i Energyhub, som kan anpassas till alla olika effektbehov, från villor till stora kommersiella fastigheter.

I höstas tecknade Ferroamp bland annat ett samarbetsavtal med elektroniktillverkaren Note, som innebär att Note börjar volymtillverka Energyhub i sina fabriker i Norrtälje och Pärnu. Likaså tog Ferroamp in 78 miljoner kronor i en riktad nyemission, med syfte att accelerera tillväxten.

Nu tar Ferroamp alltså ytterligare ett steg i samma riktning genom ett samarbetsavtal med Ahlsell, som distribuerar lösningar inom el och energi till allt från byggbolag och fastighetsskötare till industri- och kraftbolag samt offentlig sektor.

– Vi är mycket nöjda med att få Ahlsell som samarbetspartner. Det ger oss stora möjligheter att på både kort och lång sikt bredda vårt distributionsnätverk och hastigheten i att nå ut på den snabbt växande marknaden, säger Krister Werner, vd på Ferroamp, i ett pressmeddelande.

Energyhub ger fastighetsägare möjlighet att kontrollera sin nätanslutning för att styra, allokera och producera energi samt hantera effektuttag bland annat genom fasbalansering.

– Samarbetsavtalet med Ferroamp stärker vårt befintliga erbjudande till kunderna inom sol, ladd och energilager med smart styr- och optimeringsteknik, konstaterar Daniel Snöman, divisionschef El på Ahlsell, i pressmeddelandet.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)