JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Intel är intresserat av att äga en bit av Arm

Det var i samband med att processorjätten presenterade sin kvartalsrapport som företagets vd Pat Gelsinger kommenterade den havererade affären mellan Nvidia och Arm. Han sade att Intel redan innan budet varit intresserat av att delta i ett konsortium som äger Arm, rapporterar Reuters.

Arm må vara dominerande på processorkärnor till mobiltelefoner och i inbyggda system, men trots en omsättning runt två miljarder dollar har företaget svårt att tjäna pengar.

Dessutom utmanas företaget av open source-projektet Risc-V.

Intel är visserligen ingen stor kund till Arm men i och med Pat Gelsingers intåg som vd för ett drygt år sedan har företaget satsat på foundryområdet och många av de potentiella kunderna använder Arm i sina systemkretsar.

Softbank som äger Arm har visserligen utlovat en börsnotering inom ett år men med tanke på den skakiga marknaden och Arms oförmåga att tjäna pengar kan en alternativ lösning bli att sälja bolaget till ett konsortium där Intel ingår, skriver Reuters.

Den lösningen skulle antagligen inte möta det kompakta motstånd från konkurrensmyndigheter som Nvidias försök till köp gjort.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)