JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bosch lägger 250 miljoner euro på halvledarproduktion

Tyska Bosch anser också det nödvändigt att utöka sin halvledartillverkning i spåret av den globala komponentbristen. Företaget investerar motsvarande drygt 2,6 miljarder kronor i sin fabrik i Reutlingen.

– Investeringen stärker inte bara vår konkurrenskraft, utan kommer även att gynna våra kunder och hjälpa till att bekämpa krisen i halvledarförsörjningskedjan, säger Stefan Hartung koncernchef Robert Bosch, i ett pressmeddelande.

Med investeringen skapar företaget ytterligare 3 600 kvadratmeter renrumsyta i sin fabrik i Reutlingen, som ligger i den tyska delstaten Baden-Württemberg.

Med expansionen kommer företaget framförallt att kunna utöka sin tillverkning av mems-komponenter med sikte på fordon och konsumentelektronik samt krafthalvledare av kiselkarbid.

Förutom ett betydligt större renrum kommer Bosch att bygga ut en en kraftförsörjningsanläggning och en byggnad för de försörjningssystem som stödjer nya och befintliga produktionsområden.

Planen är att allt ska kunna tas i drift år 2025.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)