JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Orbit One stoppar tillverkningen i Ryssland

Kontraktstillverkaren Orbit One har beslutat att stoppa verksamheten i Kaliningrad med anledning av invasionen av Ukraina.

– Vi stödjer alla sanktionerna till hundra procent och vi följer självklart dessa. Vi styr över produktionen till enheter inom EU för att sedan analysera hur vi ska hantera vår ryska verksamhet, säger koncernchefen Mattias Lindhe i ett pressmeddelande.

Orbit One har även fabriker i Sverige och Polen.

När företaget i början av 2000-talet letade en lämplig plats för en fabrik i Kaliningrad fick man tips om en lokal i Slavsk, som ligger nära den Litauiska gränsen. Det visade sig vara ett nedlagt varuhus med vattenfylld källare och en björkskog på taket. År 2004 köpte företaget lokalen och det tog drygt två år att i långsam takt renovera den. Sommaren 2006 var arbetet klart.

Till hösten 2018 hade den renoverats en andra gång vilket gav dubblerad produktionsyta, effektivare produktionslinjer och nytt logistikcenter. Dessutom investerade företaget i en ny ytmonteringslina med NXT-maskiner från Fuji.

– Det här är en utmanande tid och våra tankar går först och främst till offer, anhöriga, flyktingar och alla de som lider under den ryska invasionen av Ukraina, säger Mattias Lindhe i pressmeddelandet.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)