JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Grön elektrifiering möter kapitalet

För fjärde gången arrangeras Sweden Sustaintech Venture Day i Stockholm, en dag där unga företag inom hållbarhetsektorn möter investerare.

Temat för årets event, som går av stapeln 22 mars, är elektrifiering och programmet rymmer förutom företagspitchar även en rad föreläsningar och paneldiskussioner på temat. Över 30 företag presenterar sig. De befinner sig i olika utvecklingsfaser och söker olika typer av kapital.

− Mötet mellan sustaintech-företag och investerarsektorn är en förutsättning för att påskynda utvecklingen av ny grön teknik och lyckas med energi- och klimatomställningen, säger Mikael Fjällström på Energimyndigheten i ett pressmeddelande.

En oberoende jury har valt ut företagen utifrån att de har en lösning eller produkt inom sustaintech, det vill säga hållbar teknik oavsett bransch, samt att de är snabbt växande och har en affärsmodell som är skalbar.

I år presenteras bland annat lösningar för solenergi, vattenbesparing, grönt stål, batteriteknik, mikromobilitet, hållbar textiltillverkning och matåtervinning.

Eventet kommer att invigas med ett tal av energi- och digitaliseringsministern följt av Energimyndighetens GD Robert Andrén.

Bland annat kommer Ola Källenius från Mercedes Benz och Emilia Käck från Scania att diskutera utmaningar och möjliggörare för att ställa om transportsektorn. Ganesh Chandramouli från Alstom och Johan Granström från ABB kommer att beröra frågor inom infrastruktur och dyka ner i begreppet ”femte vågen av elektrifiering”.

Mer information och anmälan finns här (länk).

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)