JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Fortsatt tro på smart pillerask

Göteborgsbolaget Mevia – som utvecklat en medicinförpackning som hjälper patienter att ta sin medicin vid exakt rätt tid – tar in runt 10 miljoner kronor från befintliga ägare samt nya investerare. Pengarna ska användas för fortsatt tillväxt.

– Vi ser nu en bra utveckling för Mevia och en marknad som är mogen för uppskalning, säger Jonas Bergman, Chalmers Ventures ägarrepresentant i Mevia, i ett pressmeddelande.

Mevia har utvecklad en lösning som går ut på att koppla upp olika typer av läkemedelsförpackningar till molnet. När en tablett tas, skickas en signal ut till företagets databas. Om signalen uteblir påminner systemet patienten, via en app, sms eller telefon, om att ta medicinen.

Syftet är att stödja patienter att komma ihåg att ta sina läkemedel på det sätt som fungerar bäst för individen. I en studie minskade användarnas medicinska avvikelser från 60 till 14 procent när plattformen användes.

De senaste åren har Mevia anpassat sin produkt i nära samarbete med flera av världens stora läkemedelsbolag. Företaget menar att flera av kunderna anser att den svenska tekniken är det bästa alternativet för att hjälpa patienter att ta sin medicin på exakt rätt tid.

De nya miljonerna ska ge Mavia möjlighet att jobba vidare med befintliga kunder, men också att knyta kontakt med nya kunder.

Tekniken har sitt ursprung i Chalmers tekniska högskola.

Chalmers Ventures är en av huvudägarna i Mevia, och en av de aktuella investerarna.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)