JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Prediktivt underhåll från Arrow och AI-partner

Distributören Arrow bidrar med hårdvara och brittiska Senseye med AI-algoritmer i en molnlösning för prediktivt underhåll.

Prediktivt underhåll innerbär att analyser sensordata för upptäcka behov av underhåll och varna för fel innan de inträffar. Effekten är lätt att prediktera: maskiner är oftare online. 

Brittiska Senseye grundades 2014 och AI-tekniken bygger på erfarenhet från tillämpningar inom luftfart och försvar.  – En fjärdedel av de anställda har minst doktorsgrad.

Andra krävande tillämpningar, som gruvdrift och fordon, kan  använder nu samma avancerade metoder med Senseyes försorg.

Nu blir Arrow partner och lösningen ska marknadsföras i Europa, Mellanöstern och Afrika.

Hårdvara från Arrow mäter parametrar som ström, vibration, rotationshastighet och acceleration samlas in av en lokal dator på en Intel Tiger Lake-processor. Mätvärdena sänds till Senseyes plattform PDM som snurrar i mjukvarujätten Microsofts molntjänst Azure IoT.

Där analyseras statusen på maskinerna och utvecklas modeller för deras tillstånd. PDM är skalbar till tusentals maskiner som kan vara spridda geografiskt. Den kan integreras med ny eller befintlig infrastruktur och med  mjukvara från kund och tredjepart.

Arrow Electronics har 220 000 kunder och sålde för 34 miljarder dollar år 2021.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)