JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tre dagar till Elektronikmässan!

Efter två års uppehåll är det återigen dags för elektronikmässa i Kista den 15 och 16 juni. Nytt för i år är att den arrangeras parallellt med Advanced Engineering som har fokus på produktutveckling och sourcing. Inträdet är fritt.

Runt 140 utställare och över 50 talare på ett antal scener runt om i de två mässhallarna innebär ett fullspäckat program under de två dagarna.

Mest namnkunnig är Christer Fuglesang som pratar organisationsförändringar men också om att ta steget ut i nya rymder både vad det gäller ny teknik och framtida möjligheter.

På torsdagen är det dags för den traditionella paneldebatten, denna gång under rubriken ”Utmaningar och möjligheter i elektronikbranschen”.

Med start 14:15 pratar branschföreningens ordförande Mikael Joki, Peter Bryntesson från Fordonskomponentgruppen och Urban Bilstrup från högskolan i Halmstad om komponentbristen, och om hur branschen ska utbilda och rekrytera nästa generations medarbetare.

Under de senaste tio åren har antalet anställda inom elektronikbranschen vuxit med 30 procent. Utan relevanta utbildningar med rätt kompetens riskerar svensk elektronikföretag att tappa marknadsandelar.

Elektroniktidningen är självklart på plats!

Mer om mässan finns här (länk).

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)