JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Idel glada miner på Stockholms Elektronikmässa

Det har gått fyra år sedan det senast var elektronikmässa i Stockholm. När dörrarna öppnades i Kista i onsdags spred sig snabbt ett glatt sorl över lokalen.

– Det känns som ett kosläpp!

Frasen upprepades gång efter gång av glada utställare och besökare som skakade hand och till och med kramades. Det är tydligt att många saknat en fysisk mässa efter två år av videomöten.

Jämfört med 2018 var det betydligt färre utställare men de mindre montrarna och greppet med att köra Advanced Engineering parallellt gjorde att mässan kändes betydligt större än den egentligen var.

Nästan alla behöver dessutom en kapsling och kanske också en snygg förpackning till sin elektronik så att köra de två parallellt fungerar bra.

Bilarna från Koenigsegg och Polestarvar var inte bara publikmagneter, bägge företagen har avancerade elmotorer, invertrar, batteripaket och annan elektronik som de behöver rekrytera fler ingenjörer för att kunna vidareutveckla.

Tre scener med ett gediget program bidrog till upplevelsen. Christer Fuglesang var den som lockade överlägset flest åhörare.

Nästa år återkommer mässan i Göteborg den 19–20 april på Serneke arena. Sedan återgår arrangören Easyfairs till att som före pandemin alternera mellan städerna. Det innebär att mässan körs i Kista igen den 10–11 april 2024. Ovanligt många utställare har redan nu bokat monter till 2024.

Totalt lockade Elektronik och Advanced Engineering 1655 besökare varav många var där bägge dagarna.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)