JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Digi-Key klipper bandet

Komponentdistributören Digi-Key har invigt den senaste utbyggnaden av sitt lager i amerikanska Thief River Falls. Det är därmed uppe i över 200 000 kvadratmeter vilket gör att lagret kvalar in bland de tio största i USA.

Tillsammans med kontor och andra delar är hela anläggningen på cirka 280 000 kvadratmeter. Utbyggnaden gör att dagens snitt på 27 000 paket per dag till kunder runt om i världen går att tredubbla.

Invigningen kommer lägligt, företaget har växt rekordsnabbt under pandemin. 2021 blev det +65 procent och beställningarna för innevarande år har ökat med 25 procent.

2022 har också varit ett av de mest expansiva vad gäller att addera leverantörer. Redan nu har antalet ökat med 250 stycken. Sedan 2018 har antalet ökat med 1500 och 1,5 miljoner nya typer av olika komponenter har adderats på lagret.

Den nya delen av lagret är helautomatiskt bortsett från själva plockandet av komponenter. Truckarna styrs via slingor i golvet så det enda förarna behöver bekymra sig om är var de ska stanna. Lösningen spar 10 procent i tid och höjer säkerheten.

Lokalen har två separata transportband vilket minskar risken för ett totalstopp. Vidare finns sex dieselaggregat för reservström och en vattentank för brandkåren.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus