JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Digi-Key sponsrar kretskortsverktyget KiCad

I slutet av varje år kör öppenkodsprojektet KiCad en insamlingskampanj för att finansiera det kommande årets utvecklingsarbete. Fram till 7 december matchar Digi-Key donationerna med lika mycket pengar.

Det är lätt att klassa KiCad som ett EDA-verktyg för hobbyister och skolor bara för att det är öppen källkod och därmed gratis. Men de flesta kort som designas med KiCad är för kommersiella produkter och kan ha upp till 32 lager med tusentals komponenter.

– Målet är att bygga ett verktyg för professionella användare med funktioner som är i paritet med de kommersiella verktygen. Det finns inga begränsningar vad gäller antal anslutningar, antal nät eller tabeller, sade Seth Hillbrand till Elektroniktidningen i mars.

– Sen har vi fokus på ­hastighet, hur snabbt man kan göra en iteration när man arbetar med en komplex design. Ett par hundra ledare kan vara långsamt att skyffla runt i andra verktyg. I KiCAD har vi lagt ner mycket mer tid på att den processen ska vara snabb och effektiv.

Nu är årets insamlingskampanj igång inför nästa års utvecklingsprojet som ska ta KiCad till version åtta. Den löper fram till 15 februari och har stöd av bland annat Digi-Key, Raspberry Pi-stiftelsen och PCBWay som alla matchar de insamlade pengarna under var sin del av kampanjen. Digi-Key är först och stöttar med maximalt 15 000 dollar.

Mer information finns här (länk) och en längre text från februarinumret finns här (länk).

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus