JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Smartare elektroniksystem: Klart med ny programchef

Det blir Anna Wibom som tar över rollen som programchef för innovationsprogrammet Smartare elektroniksystem. Hon kommer närmast från Post- och telestyrelsen.

Den tredje juni slutade Magnus Svensson som programchef, han kom in strax efter starten av programmet 2014. Under hösten har den biträdande programchefen Thorbjörn Ebefors vikarierat men den 9 januari börjar Anna Wibom. Thorbjörn går då tillbaka till en halvtidstjänst som biträdande programchef med fokus på internationalisering.

Anna Wibom har arbetat på Näringsdepartementet och sedan 2011 på Post- och telestyrelsen där hon från 2018 haft ansvaret för totalförsvarsarbetet. Det handlar om privat-offentlig samverkan med aktörer inom elektronisk kommunikation och post, liksom samarbeten med andra myndigheter.

– Annas erfarenhet från privat-offentlig samverkan, liksom arbete med försörjningsberedskap inom totalförsvarsområdet är mycket relevant för rollen, säger Thorbjörn Ebefors i ett pressmeddelande.

Smartare elektroniksystem är ett av Vinnovas 17 innovationsprogram och har snart avverkat de första nio av de totalt 12 år som programmen är tänkta att pågå.

Arbetet med fortsättningen, kallad SIP 2.0, har smygstartat och kommer att intensifieras under nästa år. Klart är att regeringen vill se en utveckling mot färre program med större budgetar för att nå kraftfullare systemeffekter på områden som är strategiskt viktiga för Sverige.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)