JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ferroamps batterier går som smör i solsken

Under augusti–november i år fick Spångabolaget Ferroamp 534 procent fler beställningar av batterilager än under samma period i fjol.

Fredrik
Breitung

–- Sedan de stora elprisökningarna i augusti ser vi en dramatisk förändring på marknaden, säger tillförordnad vd Fredrik Breitung.

Företaget rälknar ändå med att  kunna hålla leveranstider på de batterier som beställs nu på cirka tre månader.

Även användningsmönstren ska ha ändras. Förr köptes batterilagren för att spara egen solel. Idag används de allt mer för att dygnsutjämning och timprisspekulation.

– Fler och fler ser fördelarna med att använda batterier för att kunna undvika effekttoppar eller anpassa sitt behov av att köpa in el efter prisvariationerna under dygnet. Det gynnar både den privata ekonomin och elnätet i stort.

Ferroamp pekar på att vissa elnätsägare infört effekttariffer baserade på förbrukningen under de timmar förbrukningen varit högst. Med ett batteri som laddar ur dessa timmar kan dessa effekttoppar kapas. 

Nasdaqnoterade Ferroamp beskriver sig som ett greentechbolag med inriktning på energi- och effektoptimering av fastigheter.

Bolaget får beskrivas som en av veteranerna inom området. Det bildades år 2010 och Elektroniktidningen skrev om dess systemlösning Energyhub år 2015.

Ferroamp kopplar samman solceller, elbilsladdning och energilager i ett likströmsnät och gör det möjligt att styra förbrukningen för att kapa elkostnaden.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)