JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 57 miljoner patienter fjärrövervakas

I slutet av 2021 fanns det totalt 57 miljoner uppkopplade patienter runt om i världen inom hälso- och sjukvården. Det visar en färsk rapport från Berg Insight. Sömnproblem, diabetes och hjärtproblem är de tre vanligaste anledningarna till fjärrövervakning.

Det Göteborgsbaserade analyshuset spår att den årliga tillväxten blir 14,2 procent fram till år 2027 då antalet uppkopplade patienter kommer att vara 126 miljoner.

Värt att notera är att Berg Insight inte räknat med personlig hälsoutrustning som är uppkopplad utan enbart apparater som används professionellt.

Den vanligaste tillämpningen är övervakning av sömnen. Där använde 25,5 miljoner patienter en sådan apparat i hemmet. De största tillverkarna är Resmed och Philips.

Fjärrövervakning av blodsockerhalten kommer tvåa med 9,1 miljoner uppkopplade patienter, här drivs marknaden framförallt av Medtronic, Boston Scientific och Abbott.

Pacemakers har länge varit uppkopplade men är betydligt färre. Därefter följer en rad olika apparater för att bland annat kontrollera att patienterna tar sina mediciner, att mäta blodtrycket och så vidare.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)