JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Skrotade planer: Ingen fabrik för elflygplan i Göteborg

Det var i september som Heart Aerospace gick ut med storstilade planer på en fabrik för elflygplan på Säve flygplats. Nu rapporterar Göteborgs-Posten att hela verksamheten ska flytta någon annanstans.

Den nya industrianläggningen på Säve skulle få namnet ”Northern Runway” och omfatta nytt huvudkontor för Heart Aerospace, forsknings- och utvecklingscentrum, prototyphangar, testflyghangar samt en slutmonteringshall. Säve flygplats har ingen kommersiell flygtrafik vilket skulle ge företaget en egen start-och landningsbana.

– Sedan vi gick ut med att vi skulle etablera oss på Säve flygplats har marknadsläget förändrats och nödvändiga investeringar som flygplatsen behövt göra för att rusta upp landningsbanan är inte längre möjliga att göra, säger Christina Zander, presschef på Heart Aerospace, till Göteborgs Posten.

Vart verksamheten ska ta vägen är inte klart.

– Våra rekryteringsplaner på att anställa 500 personer till 2025 ligger också fast. Det enda som har beslutats nu är att verksamheten inte kommer att ligga i Säve, säger Christina Zander.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)