JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson och LTU stärker samarbetet

Långsiktig och strategisk kompetensförsörjning. Det är målet för Ericssons samverkan med Luleå tekniska universitet inom utbildning, forskning och innovation.

– Vi har genom åren tillsammans uppnått betydelsefulla resultat inom bland annat telekommunikation. Det är givetvis viktigt för vår attraktionskraft som universitet internationellt att vi har nära och utökat samarbete med ett världsledande företag som Ericsson, säger universitetets rektor Birgitta Bergvall-Kåreborn i ett pressmeddelande.

Samverkansavtalet innebär att Ericsson bland annat kommer att stödja och tillhandahålla resurser för gemensamma projekt, att Ericssons kompetens inom IKT-området görs tillgänglig för Luleå tekniska universitet, ger möjlighet till personalutbyte med Luleå tekniska universitet och stödjer ömsesidigt fördelaktiga internationella samarbetsaktiviteter.

Redan i mitten av 1990 talet inledes ett samarbete och Centrum för distansöverbryggande teknik, CDT, skapades. Det har under åren gett forskningsresultat som omsatts i bland annat nya produkter och tjänster.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)