JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ny miljardinvestering i Northvolt

Kanadas största pensionsförvaltare investerar 400 miljoner dollar i Northvolt.

Satsningen från IMCO (The Investment Management Corporation of Ontario) utgörs av konvertibla lån som kan omvandlas till aktier om vissa villkor uppfylls.

– Denna investering främjar våra expansionsplaner, säger Northvolts finanschef Alexander Hartman till tidningen Financial Times.

Northvolt har massor av expansionsplaner. Och finansieringsklimatet inom elektrifiering blir bara bättre och bättre. I fjol skrällde USA och presenterade IRA – ett subventionsprogram så frikostigt att det inte gick att tacka nej till.

Så det ligger i luften att Northvolt kommer att presentera ytterligare ett projekt i Nordamerika. Även Kanada subventionerar.

Northvolt var på vippen att pausa projektet att bygga en cellfabrik i Tyskland när USA presenterade IRA, men den räddades efter nya utfästelser från Tyskland. Däremot sköt Northvolt försiktigtvis upp bygget av en katodmaterialanläggning i Borlänge.

400 miljoner pensionsdollar räcker inte till en gigafabrik, med det är en bra början. I mars avslöjade Financial Times att Northvolt är på jakt efter fem miljarder dollar i nytt kapital.

 

 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)