JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nordic Semi köper amerikansk AI-teknik

Både IP och personal på Atlazo i San Diego, USA, kontrolleras nu av den norska halvledartillverkaren Nordic Semiconductor, efter ett uppköp. Priset avslöjas inte.

Norska Nordic Semiconductor anställer åtta personer i San Diego och köper Atlazos hela IP-portfölj.

Atlazo grundades 2016. Föreaget Atlazo utvecklar AI-kretsar, sensorgränssnitt och energihantering för strömsnål edge- och IOT. Dess teknik finns bland annat i öronsnäckor, hörapparater, wearables och hälsoövervakningsenheter.

Nordic kommer att använda strömsnål AI från Atlazo i systemkretsar för smart hälsa – som optisk hjärtövervakning och kontinuerlig glukosmätning


Kjetil Holstad

 – Även om detta är ett litet tilläggsförvärv för Nordic, anser vi att det är strategiskt betydelsefullt, kommenterar Kjetil Holstad på Nordic Semiconductor och pekar på att Nordic inte bara adderar IP, utan också en grupp erfarna ingenjörer.

Nordic Semiconductors vd Svenn-Tore Larsen fyller i:


Svenn-Tore
Larsen

– Vi är övertygade om att denna integration kommer att påskynda våra framsteg mot AI/ML med extremt låg effekt, och räknar med att vi kommer att börja se dede första fördelarna med detta förvärv inom 12-18 månader efter slutförandet.

Köpet väntas genomfört i slutet av 2023. San Diego blir Nordics tredje FoU-anläggning i USA efter Seattle och Portland.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)