JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Digikeys nya giv: Direkt från tillverkaren till kund

Varför ska en komponent som tillverkas i Europa behöva ta omvägen via USA när slutkunden finns på hemmaplan? Digikeys nya program kallat Marketplace ändrar på det och sänker samtidigt klimatavtrycket.

Distributören Digikey har bara ett lager. Det är gigantiskt och finns i Thief River Falls på den amerikanska östkusten. Därifrån skeppas allt som går att beställa på företagets hemsida.

Tanken med Marketplace är ett ge europeiska leverantörer en möjlighet att själva skicka sina produkter till slutkunder i Europa trots att de beställer via Digikeys ordinarie hemsida.

Det går snabbare och sänker transportkostnader samtidigt som koldioxidutsläppen minskar, skriver Digikey i ett pressmeddelande.

Dessutom öppnar det för produkter som idag inte går att skicka med flyg från USA som litiumjonbatterier, tung automationsutrustning, kemikalier, limmer, solpaneler och andra skrymmande produkter.

Sortimentet i Marketplace har ungefär 30 000 artiklar från start men kommer att växa efter hand.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus