JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nokias 5G-paket ger småföretag eget mobilnät


Det är förkonfigurerat, installeras av utvalda partners, kan hyras och går att skala efter behov. Så presenterar Nokia sin 5G-lösning för små och medelstora företag kallad Digital Automation Cloud (DAC) Private Wireless Compact.

Wifi kräver inga licenser, är billigt och kan installeras av vem som helst men det har ofta begränsningar i form dålig täckning, långa svarstider och hög effektförbrukning.

5G kan lösa allt det plus att det kan sänka effektförbrukningen med upp till 60 procent enligt Nokia som lanserar en lösning för små och medelstora företag som vill koppla upp sin verksamhet. Det handlar om lager med trånga gångar och metallhyllor, flygplatser, hamnar, köpcentra, fabriker och alla andra ställen som kan täckas med en handfull radioenheter.

Företagets lösning baseras på några av de mindre accesspunkterna i Airscalefamilj i kombination med företagets corenät kallat MX Industrial Edge. Allt styrs av företagets OSS-lösning Nokia DAC Manager.

Enda haken är att lösningen till att börja med bara fungerar i USA där den nyttjar det fria frekvensbandet CBRS. Det praktiska inklusive installation och drift går att köpa från bland annat DXC Technology, Future Technologies Venture LLC, Graybar och Trilogy NextGen som har hårdvaran på lager.

Kunderna kan välja på tre varianter beroende på hur deras lokaler ser ut och kan ta kostnaden i form av ett hyres- och serviceavtal.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)