JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Leasa Voltas lastbil

I samarbete med finansieringsbolaget SGEF ska svenska Volta Trucks erbjuda leasingavtal för Volta Zero till kunder i Europa.

SGEF (Societe Generale Equipment Finance) ska hjälpa Volta att utforma individuella och integrerade finansieringslösningar. Avtalen ska kunna omfatta upp till åtta år.

Leasingen är en del av Voltas TAAS-program (Truck as a Service) som är tänkt att göra steget över till elektrifierad transport mindre med hjälp av tjänster som finansiering, försäkring, service och underhåll.

Volta har en egen lastbil, Zero, som började tillverkas i april av Steyr Automotive i Österrike. Den är på sexton ton och designad för stadstrafik och godstransporter i city.

Volta är även i färd meda att etablera ett nätverk av stödjande serviceanläggningar. Dessa "hubbar” finns hittills i London, Paris, Duisburg och Madrid.

Volta Trucks bildades i Sverige 2019 av Carl-Magnus Norden och Kjell Walöen och har sitt huvudkontor i Stockholm. Totalt har Volta Trucks tagit in ca 3,6 miljarder kronor i investeringskapital sedan starten 2019.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus