JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ennovi gör förbindning i elbilar

Den fjärde oktober föddes ett helt ny leverantör inom området förbindning – ihopkoppling av elektronik – kabel, ledning och kontaktdon. Närmare bestämt specialiserar sig Ennovi på förbindning i elfordon. Ännu närmare bestämt på batterier, kraft och signalering.

Och förresten är Ennovi inte alls ny. Ennovi referar från start till sig själv som ”världsledande” och har 7000 anställda, verksamhet i 15 länder och kunder på alla stora elbilscentra i Kina, Amerika, Indien och Sydostasien.

Det som hänt är att singaporeanska Interplex skruvat av sig ett av sina ben till ett oberoende företag. Interplex behåller områdena datakommunikation och automation. Ägare till både Interplex och Ennovi är fortfarande amerikanska investmentbolaget Blackstone och huvudkontoret stannar i Singapore.

Ennovi ska alltså skräddarsy förbindning för nästa generation elfordon. Det finns en trend till vertikalisering bland fordonstillverkare, men vad gäller förbindning är det nåt som till och med Tesla – en av kunderna – delegerar, enligt Ennovi.

Vad gör er konkurrenskraftiga?

Stefan Rustler

– Vår unika innovationskraft. Många dyker upp nu och vill ha lösningar omedelbart. Vi kan snabba fatta beslut och har tillverkningen, säger vd Stefan Rustler till Elektroniktidningen.

– Vi har en global närvaro och det finns ingen annan som har elbilar som sitt unika fokus,

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)