JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mölndal adderar elektronikutbildning

Krokslättsgymnasiet i Mölndal utökar El- och energiprogrammet med en elektronikinrikning. Den startar hösten 2024 och är skapad i nära samarbete med branschen för att ge rätt kompetens.

– Första året är samma för alla El och Energielever. Till åk 2 väljer eleverna vilken inriktning & utgång de vill gå, skriver  Martin Harari Thuresson till Elektroniktidningen.

Han är el-lärare med ansvar för uppstarten av skolans El- och energiprogram som startade i höstas.

– Vi kommer att genomföra inspirationsdagar med alla åk1 elever där vi kommer att göra besök på företagen och testa hur spännande elektronik är. Vi har idag 12 platser som står klara med både praktikplats planerad och budget till inköp av utrustning. Jag bedömer att minst 12 elever kommer att välja detta spår.

– Som mest tror jag att vi kan ha 18 elever med inriktning mot elektronikproduktion i den första omgången. Om allt faller väl ut finns det ett max-tak på 30 elever per år. Det är dels skolans lokaler som inte har plats för fler, dels antalet praktikplatser är också tufft att få till då. Risken är annars att vissa elever ska behöva åka väldigt långt till sin praktikplats.

Inför starten av den nya elektronikinriktningen har diskussioner förts med bland annat Alltronic, Altus, Aros Electronics, Beyond Gravity, Frontside, Marenius Elektronikutveckling, Plejd, Skill och branschorganisation Svensk Elektronik.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)