JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Volvo beställer 1300 robotar av ABB

Genom att installera fler robotar, som gör allt från att svetsa till att inspektera, räknar biltillverkaren Volvo med att göra energibesparingar på upp till 20 procent. Installationen startar nästa år i Torslanda och i kinesiska Daqing.

Volvo Cars och ABB har samarbetat om industrirobotar under många år. Det senaste avtalet innefattar funktionspaket för olika produktionsuppgifter, från punktsvetsning, nitning och dispensering till friktionsborrning och svetsinspektioner med ultraljud.

Varje paket består av en bruksfärdig, kundtestad kombination av hårdvara, mjukvara och tjänster som ska implementeras vid Volvo Cars anläggningar i Torslanda i Göteborg och Daqing i Kina.

De nya robotpaketen har förbättrad kraftelektronik och återvinner också effekt vid inbromsning vilket innebär att de förbrukar upp till 20 procent mindre energi än sina föregångare.

Under driftsättningen kommer ABB säkerställa att produktionen kan fortgå utan störningar med hjälp av planerings- och mjukvaruplattformen Robot Studio som används för visualisering och optimering innan robotarna installeras.

 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)