JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mycronic köper optospecialisten Vanguard

Tyska Vanguard Automation utvecklar teknik och automatiserad utrustning för kapsling och integration av fotonikkomponenter. Företaget har 26 anställda och en omsättning på 5,2 miljoner euro. Ingen köpeskilling uppges.

Tekniken baseras på närmare tio års forskning på Karlsruhe Institute of Technology (KIT) som kommersialiserats av Vanguard Automation, grundat år 2017. Det är ett samriskbolag mellan Vanguard Photonics och Ficon TEC Service.

Vanguard Automation utvecklar processteknik och tillverkningsutrustning för kapsling och integration av fotonikkomponenter. Lite som chiplets i kiselvärlden.

Företagets lösning baseras på tryckteknik (nanoimprint) och gör det möjligt att öka integrationsgraden och därmed krympa storleken på systemen.

Formellt är det Global Technologies, en division som samlar olika tekniker som inte passar Mycronics två huvudfåror, maskritare och elektronikproduktion, som gör förvärvet. Divisionen har sedan länge en verksamhet som sysslar med trådbondning och ägde under ett antal år en verksamhet för tillverkning av kameramoduler.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)