JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ON Semi blir hovleveratör till VW:s elbilar

ON Semi och Volkswagengruppen har tecknat ett kontrakt kring leveranser av invertrar baserade på kiselkarbidtransistorer. Inget sägs om värdet på det fleråriga samarbetet.

On Semi ska leverera kiselkarbidmoduler till VW:s elbilsplattform kallad Scalable Systems Platform (SSP). Den började utvecklas 2021 och ska preliminärt komma i produktion från 2026. Plattformen ska klara olika spänningar och effekter för allt från små stadsbilar till extrema sportbilar och SUV:ar. I praktiken handlar det motoreffekter på i runda slängar 85 till 850 kW.

Modulen baseras på On Semis kiselkarbidtransistorer i form av MOSFET:ar i EliteSiC M3e-familjen. Tre halvbryggor sitter monterade på en kylarre.

I pressmeddelandet trycker företagen på On Semis planer på att expandera fabriken i Tjeckien vilket skapar en komplett tillverkningskedja nära VW:s fabriker.

Så sent som i juni slöt kinesiska Geely och ST Microelectronics ett liknande avtal om kiselkarbidkomponenter till elbilar. ST levererar även till Tesla.

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)