JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Googles vikbara till Sverige

Igår lanserade Google nya mobiler, hörlurar och klockor som alla ska bli bättre med hjälp av AI. Lika intressant är att teknikjätten nu börjar sälja sin vikbara flaggskeppsmobil i Sverige.

Både Samsung och Apple har adderat AI i sina senaste modeller så det var inte oväntat att även Google skulle göra detsamma. Samsung var också pionjär med vikbara mobiler medan Apple fortfarande inte lanserat någon.

Google har haft det en tid men inte officiellt sålt den i Sverige. Det ändras när Pixel 9 nu lanseras. Familjen består av fyra medlemmar som alla drivs av Googles egen applikationskrets Tensor G4. Det är Pixel 9, 9 Pro, 9 XL och 9 Pro Fold.

Den sistnämnda ska vara den tunnaste och mest kompakta viklösningen hittills. Om det har någon praktisk betydelse är upp till konsumenterna att bedöma.

Google spenderade mycket tid under lanseringen på Gemini, företagets AI-tjänst, som tävlar med Apples motsvarighet kallad ”Apple Intelligence” som släpps senare i år.

Även de nya hörlurarna, Pixel Buds Pro 2, ska vara anpassade för att underlätta tillgången till den nya AI-baserade röstassistenten.

Pixel 9, Pixel 9 Pro och Pixel 9 Pro XL går att förbeställa för 10 790 kronor, 13 290 kronor respektive 14 490 kronor. Pixel 9 Pro Fold ska finnas i butik den 4 september och kostar 22 990 kronor och uppåt.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)