JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. En handbok om medicinteknik

Det är knappt två veckor kvar till lanseringen av den första handboken för medicintekniska produkter. Arbetet har gjorts av innovationsprogrammen Smartare elektroniksystem tillsammans med Medtech4health.

Handboken vill vara en praktisk vägvisare till de regulatoriska frågorna inom medicinteknikområdet. Den ska förmedla expertkunskaper och erfarenheter från de regulatoriska delarna av medicinteknik, innovation och kliniskt arbete.

Här finns tips för bland andra innovatörer, konstruktörer och entreprenörer, för att lättare kunna följa lagar, regler, standarder och riktlinjer – så kallad design for compliance. Handboken innehåller också råd inom affärsmässiga och juridiska områden som hjälper projekt eller företag att lyckas bättre med affärsutveckling.

Tillsammans med Smartare Elektronikhandboken 2.0 och Cybersäkerhetshandboken ska ”Handbok för effektivare framtagning av medicintekniska produkter” ge en bred och djup kunskapsöverföring för alla som utvecklar medicintekniska produkter – både på den svenska och  internationella marknaden.

Handboken lanseras den 27 augusti klockan 16:00 i Stockholm, vill du delta anmäler du dig här (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)