JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Synopsys: Virtuell batteritorsk på simulerad tripp med Saber
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

Embedded expert Ta bilen på en standardiserad europeisk bilresa för att testa elsystemet. Resan sker i  en virtuell prototyp av bilen med detaljerade modeller av bland annat batteri, generator, och förbrukare. Detta är möjligt i Synopsys utvecklingsmiljö Saber.

Klicka här
för nedladdning!
PDF, 1,2 Mbyte
.
 embex Fler kostnadsfria rapporter finns på etn.se/expert

I del två av fyra av Synopsys egen presentation av sin utvecklingsmiljö Saber har vi kommit fram till elsystemet i bilen.

Genom att simulera olika strategier för effekthantering får man fram de bästa möjliga utvecklingsverktygen för validering av matningsnät.

Det skriver Torsten Gerke, marknadschef på Synopsys, i en exklusiv artikel för Elektroniktidningen som finns tillgänglig för fri nedladdning på etn.se/expert

Förr i tiden måste dessa test genomföras under konventionella körcykler med verkliga fordon, vilket var mycket arbets- och kostnadsintensivt. Med den nya simuleringsbaserade ansatsen kan istället en virtuell prototyp av matningsnätet användas.

Saber innehåller bland annat ett bibliotek av batterier från olika tillverkare

Oftast är modellering och karakterisering av batteriet konstruktörens största utmaning

I slutänden simuleras hela systemet i en virtuell prototyp i en virtuell version av någon av ett antal standardiserade bilresor. Rapporten kan kostnadsfritt tankas hem här (pdf, 1,2 Mbyte).

Den föregående del 1 i serien handlar om datanätet i bilen och kan laddas hem här: här (pdf, 730 kbyte).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)