JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Congatec: Välj rätt displaygränssnitt
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

Embedded expertCongatec:

Välj rätt
displaygränssnitt

Gamla analoga VGA är fortfarande ledande som skärmgränssnitt, men dess tid anses utmätt. Congatecs Christian Eder berättar om de digitala kandidater som tävlar om att få ta över tronen. DVI, HDMI, UDI och Video Out, har sina tillämpningar idag men det stora framtidslöftet är Displayport, enlig Congatec.
Klicka här
för nedladdning!
PDF, 631 kbyte
.
 embexFler kostnadsfria rapporter finns på etn.se/expert
På katodstrålerörens tid fanns bara ett enda gränssnitt mellan datorn och skärmen, och analoga VGA-signaler var så gott som allenarådande. Men i takt med de platta skärmarnas intåg introducerades digitala gränssnitt.
Det skriver Christian Eder, marknadschef på Congatec i en artikel exklusivt publicerad i Elektroniktidningens Embedded Expert — en serie tekniska rapporter om inbyggda system.

Han diskuterar de digitala gränssnitt mellan skärm och dator som nu tar över efter att analoga VGA har tjänat ut.

HDMI dominerar som gränssnitt till HD-teveapparater och UDI har trots bättre upplösning inte lyckats utmana. Christian Eder diskuterar även DVI, men tror att framtidens videoformat blir den paketförmedlande Vesastandarden Displayport.
Tack vare överlägsen prestanda och direkt stöd från halvledartillverkarna förväntas Displayport få ökad närvaro under innevarande år.
Rapporten finns här (pdf, 631 kbyte).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)