JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Altium: Dina data vilar tryggt i Altium Designers valv
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

Revisioner, releaser, varianter, konfigurationer – konstruktörens skrivbord sväller av dokumentation. Lyckligtvis finns idag versionshanteringssystem som bringar ordning i kaoset. Altium har integrerat ett sådant i sin EDA-miljö Designer. Elektroniktidningen ger ordet till företagets medarbetare Robert Huxel som förklarar grunderna i den "unifierade” modell som används i den nya version 10 av Altium Designer. 

Klicka här
för nedladdning!
(PDF, 1,5 MB)
.
embex Fler tekniska rapporter finns på etn.se/expert

Dokumentationen är organiserad kring konceptet valv – som automatiskt och manuellt fylls med konstruktionsbjekt av olika slag, som enkelt kan delas mellan designteam utspridda över jordklotet.

Från tillverkningsanläggningen i Mumbai, till designteamet i Stuttgart och San Diego, och vidare till projektchefen som semestrar på Hawaii – alla som behöver känna till den nya releasen kommer att få ett mail med en länk till en delad, uppdaterad publicerad folder och rättigheter att läsa, diskutera och använda de data med vilka objektet ska byggas.

Systemet hänger med i alla faser av projektet, från idé till tillverkning, och vidare till nästa slutrelease – med stöd för återanvändning av komponenter och med automatik som ser till att det exempelvis inte finns några hål i konstruktionen innan den kan godkännas för att ta nästa steg i produktionskedjan.

När din kortkonstruktion tar ett steg framåt i livscykeln så försäkras integriteten i din konstruktion av det faktum att en konstruktion endast kan gå vidare till ”prototyp” eller ”produktion” om alla dess komponenter är i samma stadium.

Artikeln ingår i Elektroniktidningens rapportserie Embedded Expert (etn.se/expert).

'Texten finns här (pdf).


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)