JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Arrow: Vad du kan kräva av din embeddeleverantör
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

Mer och mer av dina utvecklingsprojekt är inte dina egna utvecklingsprojekt. Mjukvarukomponenter köps in färdiga utifrån. Att delegera det som är standard och fokusera de egna resurserna på att det som är ditt företags unika kompetenser, och på att ge dina produkter särprägel – det är det rationella valet idag. Det är budskapet från Arrow Electronics i en teknisk rapport författad av företagets tekniska marknadschef i Emeaområdet, Luis Fischer.

Klicka här
för nedladdning!
(PDF, 590 kbyte)
.
embex Fler tekniska rapporter finns på etn.se/expert

Luis Fischer bjuder på en liten lathund för vilka krav du bör ställa på en leverantör av mjukvara för inbyggda system.

Det finns alltid utmaningar med inbyggda system, oavsett tillämpning, när mjukvaruarkitekturen är komplex. Om mjukvaruleverantören tonar ner eller viftar bort den här frågeställningen så har du all anledning att bli misstänksam.

Så lyder ett av tipsen.

Arrow sitter – förstås – på en del av lösningen. Luis Fischer och slår ett slag för det ”nätverkande” bland sina leverantörer som Arrow arrangerar kring sitt modulära inbyggnadskoncept Embedded Platform Concept.

I EPC-nätverket finns diskussionerna, utbildningarna, de öppna diskussionerna och inte minst jämförbarheten mellan olika mjukvarukomponenter – på grund av standardiseringen kring EPC-modulerna.

Kundernas egna mjukvarukonstruktörer är därmed trygga att fokusera sina ansträngningar på sin egen kärnkompetens, vilket försäkrar dem om de bästa möjligheterna till att differentiera sig från konkurrenterna..

Rapporten publiceras exklusivt på svenska i Elektroniktidningens rapportserie Embedded Expert. (etn.se/expert).

Texten finns här (pdf).


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)