JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Congatec: virtualisering i nya AMD Fusion
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF
Realtidssystem och grafiska gränssnitt – en ensam processor från AMD:s familj Embedded G kan köra dem båda med hjälp av virtualisering. Lösningen har  dessutom hög prestanda och en TDP så låg att du kan trycka in den en liten formfaktor i  en sluten, fläkfri modul.  Det berättar Congatecs Zeljco Loncaric i en teknisk rapport i Elektroniktidningens serie Embedded Expert.
Klicka här
för nedladdning!
(PDF, 1,3 Mbyte)
.
embexFler tekniska rapporter finns på etn.se/expert
Ultraljudsutrustning, patientövervakning, personsäkerhetskritisk telematik i bilar – det är exempel på system som skulle kunna kombinera realtidssystemet med visualiseringen mot användaren i en enda Embedded G-modul. Det berättar Congatecs marknadsingenjör Zeljco Loncaric, och pekar förstås ut den egna Com expressmodulen Conga-BAF för ändamålet.
BAF finns med alla APU:er som släppts hittills – från 1 GHz-enkelkärnan G-40R och dubbelkärnan G-40TE med TDP på 5,5 W respektive 6,4 W, till den supersnabba 1,6 GHz-dubbelkärnan G-T56N med en TDP på 18 W
Fusionprocessorerna har en integrerad grafikkärna. Den kan visserligen inte direkt hjälpa till med realtidssystemet. Men den hjälper indirekt genom att avlasta processorn. Precis som Intel stöder också AMD virtualisering direkt i hårdvara – vilket ytterligare ökar prestandan i systemet – som Congatec kallar två-i-en, två system i en enda modul.

Zeljco Loncarics text publiceras exklusivt på svenska i Elektroniktidningens rapportserie Embedded Expert (etn.se/expert). Texten finns här (pdf).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)