JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Hectronic: så överlever ditt inbyggnadssystem teknikskiften
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF
Det är ett evigt dilemma att både kunna hänga med i teknikskiften och behålla sitt tidigare nedlagda utvecklingsarbete. Inbyggnadsleverantören Hectronic tar med oss på en tur till ritbordet och visar upp några tekniska lösningar man tillgripit för låta sina kunder flytta existerande produkter till nya processorplattformar. Texten är en teknisk rapport i Elektroniktidningens serie Embedded Expert.
Klicka här
för nedladdning!
(PDF, 660 kbyte)
.
embexFler tekniska rapporter finns på etn.se/expert
ISA-buss, Firewire och PCMCIA – det är några exempel på åldrande gränssnitt som Hectronics kunder velat ta med sig vid nyutvecklingen av en produkt. Knepen att göra göra dem till viljes får anpassas till omständigheterna.

Bivillkor komplicerar ofta uppgiften. Exempelvis vill kunderna helst inte att man petar på mjukvaran, som typiskt kan representera tre fjärdedelar av det utvecklingsarbete som lagts ner på produkten.
Lägg sen till att ingenjörerna som kan mjukvaran kan ha slutat och att dokumentationen kanske är bristfällig så kan man förstå oviljan att röra mjukvaran.
Hectronic ger konkreta exempel på hur man bland annat anpassat Bios-rutiner, använt ISA-bryggor och utnyttjat utbytbara datormoduler för att sy ihop det gamla systemet med sin nya processorhjärna.

En av rekommendationern är att förebygga problemen med generationsskiften från början genom att använda så kallade semi-customsystem.
De mer komplicerade delarna av processorplattformen återfinns på den färdiga och testade datormodulen. Modulen monteras på bärarkortet, den del av hårdvaran som är mindre komplicerad och krävande att utveckla.
Rapporten är skriven av Hectronics marknadskommunikatör Magnus Fritzson. Den publiceras exklusivt på svenska i Elektroniktidningens rapportserie Embedded Expert (etn.se/expert).

Texten finns här (pdf).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)