JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Siplace blir kinesiskt
Det blir den Hong Kong-baserade produktionsspecialisten ASM Pacific Technology som köper Siemens enhet för ytmonteringsmaskiner, Siemens Electronics Assembly Systems, SEAS.
ASMPT har närmare 12000 anställda och en omsättning på över 425 miljoner euro. Företaget säljer utrustning för att kapsla halvledarkomponenter, så kallad back-end. ASMPT är därmed inte en direkt konkurrent till Siemens även om tyskarna också har maskiner för att plocka och montera okapslade kretsar direkt från wafers.

Metoden används bland annat för att montera lysdioder i allt från tv-apparater till lampor och spås växa med över 20 procent de kommande åren.

ASMPT är av naturliga skäl starkast i Asien, där merparten av all kapsling sker. Även Siemens har verksamhet där men tyngdpunkten ligger i Europa.

Enligt ett pressmeddelande kommer SEAS att integreras med ASMPT men huvudkontoret bli kvar i München och eftersom det inte finns något större överlapp kommer alla 1200 anställda att få fortsatt anställning inklusive vd:n Günter Lauber.

Företagen uppger inte någon köpeskilling.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)