JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Portabel testare för synkroniseringsklockor

Portabel testare för
synkroniseringsklockor

Pendulum STA-61 är ett mätinstrument för fälttest och analys av synkroniseringsklockan i såväl traditionella SDH-nätverk som i IP-baserade backhaulnät för mobil telekommunikation.
– Vi har sett ett stort behov på marknaden av en portabel synktestare för fältbruk som kan verifiera synkroniseringsklockan i såväl traditionella SDH-nät som i de alltmer förekommande IP-baserade backhaulnäten för mobil kommunikation, säger Spectracoms Staffan Johansson i ett pressmeddelande.

Företaget Spectracom är kanske mer känt som Pendulum men bytte namn efter sammanslagningen med det amerikanska bolaget för ett drygt är sedan. Spectracom ingår i den franska Oroliakoncernen.

Den nya testaren Pendulum STA-61 är moduluppbyggd och designad för att vara lätt att bära med sig. Till skillnad från existerande synktestinstrument självkalibreras STA-61 mellan mätningarna med hjälp av en integrerad GPS-mottagare som kontinuerligt kalibrerar den inbyggda atomklockan. Därmed slipper man väntetiden för kalibreringen. Finessen är dock inte standard utan ett tillval.

En valfri inbyggd batteribackup ser till att kalibreringen hålls stabil även under transporter.

För den som vill mäta synkroniseringskvaliteten (wander) på flera accesspunkter i en station, kan STA-61 mäta på 6 olika testpunkter samtidigt.

Produktionen startar först i mars nästa år.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)