JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Spansion nu även med NAND-flash

Spansion nu även med NAND-flash

Amerikanska Spansion, främst känt för sin starka NOR-flashportfölj, avslöjar nu att företaget  börjat leverera sina första prover av NAND-minnen. Det handlar om minnen som lagrar en bit per cell, och således siktar på inbyggnadstillämpningar där tillförlitlighet är viktigare än gigantiskt lagringsutrymme.
NAND-minnena som Spansion lanserar är tillverkade i en 4Xnm-process och siktar främst på en plats i framtida fordon, liksom nätverks- och konsumentprodukter. Under året kommer de att rulla ut i storlekar som rymmer från 1 Gbit till 8 Gbit, där den sistnämnda är en två-chips-lösning.

Först ut är minnen som matas med 3,0 V och rymmer 1 Gbit, 2 Gbit samt 4 Gbit. Mot slutet av året kommer även dessa storlekar i 1,8 V-varianter. De första 8 Gbit-kretsarna kommer under andra halvan av detta år. Däremot anger Spansion inte vilken spänning de kommer att vara  anpassade för.

Samtidigt avslöjar Spansion att företaget tänker ta snabba steg mot finare processgeometrier. De första kretsarna tillverkade i en 3Xnm-process ska komma redan mot slutet av 2012, medan minnen tillverkade i en 2Xnm-process är planerade till år 2014.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)