JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson levererar molntjänst för Volvobilar
Volvo, instrumentpanel

Ericsson levererar molntjänst för Volvobilar

Infotainment, appar och tjänster – i urval av Volvo. Det är vad nästa generation Volvobilar bjuder på. Tekniken levereras av Ericsson.
När du startar din nästa Volvobil får du upp en logga för en portal i instrumentpanelen. Där hittar du ett antal Volvogodkända innehållsleverantörer.

Förarens första prioritet är att hålla koll på trafiken. Med denna tes för ögonen ska Volvo välja ut lämpliga tjänster. Företaget säger sig sitta på stor kunskap vad gäller förarbeteende och trafiksäkerhet.

Nätradiostationer, vägmyndigheter, kommuner, bilhandlare, operatörer och vägtullar är exempel på instanser som kan hjälpa till att bygga plattformen, som även inkluderar appar och tjänster för passagerarna.

– Det är uppenbart att bilar inom en nära framtid kommer att förväntas ha samma nivåer på tjänster som konsumenter är vana vid i hemmet och på jobbet, kommenterar Lex Kerssemakers på Volvo Cars i ett pressmeddelande.

Tekniken bygger på produkter från Ericsson: Connected Vehicle Cloud (CVC) och webbutiken Multiservice Delivery Platform. Ericsson har fått i uppdrag att integrera dem i Volvobilar och att implementera tekniken kring molntjänsterna.

CVC innebär enligt Ericsson nya inkomstmöjligheter för biltillverkare och operatörer.

– Vårt partnerskap vittnar om den pågående omvandlingen till ett nätverkat samhälle. Förare vill ha tjänster som tekniken gör möjliga. I realtid och i sammanhang som är anpassade till dem personligen, säger Per Borgklint, Ericsson.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)