JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericssons 4Gg-chef - drömkap för Transmode

Ericssons 4G-chef – drömkap för Transmode

Det lilla optobolaget Transmode på Liljeholmen i Stockholm har lyckat locka över Ericssons 4G-chef Ingrid Nordmark som ny chef för forskning och utveckling. Det blev klart i dag.
I april går hon över från telekomjätten Ericsson till det väsentlig mindre optofiberbolaget  Transmode med 200 anställda.

Hon efterträder en av Transmodes grundare, Mohamad Ferej, som i höstas beslutade sig för att flytta hem till Irak för att  starta ett nytt företag.

  –Vi är väldigt glada över att Ingrid har valt att börja hos oss på Transmode. Ingrid bär med sig en gedigen kunskap om mjukvaruutveckling och systembyggande inom telekom vilket är viktigt för vår fortsatta utveckling inom FoU, säger Transmodes vd Karl Thedéen i ett pressmeddelande på  torsdagen.

Ingrid Nordmark är civilingenjör från Linköping, och har mer än 20 års erfarenhet av FoU-arbete från Ericsson, Celcius Tech och Teleplan.

Hon började på Ericsson 1995 och har haft ledande befattningar inom produktutveckling av samtliga mobilsystem – 2G, 3G och 4G/LTE.

För sex år sedan blev hon ansvarig för utvecklingen av Ericssons 4G-system. I början var det bara en liten grupp forskare som arbetade med den kommande generationens  mobiltelefoni 4G/LTE. Nu är mer än tusen Ericssonutvecklare inkopplade på uppdraget.

Som en del av det uppdraget har hon även etablerat och byggt upp hela den globala produktorganisationen för utveckling och underhåll av LTE-produkterna.

Transmode utvecklar teknik och produkter för att styra signalleringen i fiberoptiska nät och konkurrerar med alla de stora namnkunniga nätbolagen, men har i sin nisch flera gånger större världsmarknadsandel än Ericsson.

Transmode fick förra året Stora Exportpriset av Exportrådet för sina framgångar på exportmarknaderna och för sin stabila och höga lönsamhet.

Transmode har blivit Sveriges näst största leverantör av telekomutrustning efter Ericsson. Transmode teknik bygger på våglängdsmultiplexering, det vill säga att man delar upp en optisk fiber i flera kanaler genom att använda olika våglängder.

På så sätt kan man öka bandbredden i befintliga nät.

Transmode surfar nu på den nya internetvåg som startade 2007 när Apple lanserade sin internetmobil Iphone och som växt i höjd och styrka på ett sätt som få kunde ana då.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)