JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Smarteq måste fylla på med 21 miljoner
Två stora utvecklingsprojekt med Volvo Lastvagnar och Volkswagen har tärt på antennföretaget Smarteqs ekonomi. Nu hoppas Smarteq att aktieägarna ställer upp med 21,2 miljoner kronor i nytt kapital.
Styrelsen i Smarteq AB (publ) kallar till extra bolagsstämma den 11 mars 2013 för att fatta beslut om nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare.

Aktieägarna får teckna två nya aktier för tre gamla till kursen 12 öre per aktie.

Nyemissionen kommer vid full teckning att tillföra bolaget 21,2 miljoner kronor före emissionskostnader.

- Motivet för emissionen är att säkerställa bolaget rörelsekapital främst för att skapa ökad leveransberedskap och att säkerställa nödvändiga likvida medel fram till att bolaget beräknas vända till positivt resultat under 2013. Bolaget kommer därtill att återbetala ägarlån om cirka 4,7 miljoner kronor, skriver Smarteq i ett pressmeddelande på torsdagen.

Smarteq flaggade strax före jul att de två viktiga kontakten med Volvo och Renault och med Volkswagen under 2013 kommer att övergå från projekt till serieleverans.

Därför startar man ett ett nytt företag i Kina under namnet Smarteq Antennas Shanghai.

Smarteq startade sin verksamhet 1996 i Bromma. Numera finns man i Kista.

Smarteq tillverkar antenner för trådlös kommunikation till och från fordon, trådlös kommunikation mellan utrustningar och maskiner samt trådlös överföring av tal och data.

Tillverkning sker i Östeuropa och Asien. Bolaget har cirka 32 anställda och marknadsbearbetningen sker genom externa försäljningskanaler i cirka 30 länder.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)