JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Analysator och generator med bredd

Analysator och generator med bredd

En vektorsignalanalysator på 26,5 GHz vars analysbandbredd är rekordhöga 765 MHz plus en snabbswitchad signalgenerator på 20 GHz – det är två nya produkter från National Instruments. De får tummen upp från försvarskoncernen Saab.
Den stora bandbredden i vektorsignalanalysatorn PXIe-5668R gör att man kan analysera även de bredbandigaste signalerna med ett enda svep. Det gäller radarsignaler, kommunikation med LTE-Advanced och vågformer från 802.11ac. Dessutom reducerar VSA:ns snabba mätningar tiden det det tar att utveckla produkten och i slutändan även testkostnaden.

Det går att skräddarsy instrumentet med hjälp av FPGA:an som finns inbyggd i instrumentet. Programmeringen sker med hjälp av det grafiska språket Labview och kräver inte nödvändigtvis några kunskaper i VHDL eller Verilog.

Den nya signalgeneratorn på 20 GHz har mycket lågt fasbrus och snabb switchtid (100 µs). Instrumentet passar för tillämpningar som att generera störande eller blockerande signaler, i avancerade testuppställningar för att studera distorsion från intermodulation liksom för olika tillämpningar inom elektronisk krigföring.

–  NI:s signalgenerator på 20 GHz för PXI har en fantastisk kombination av fasbrus och avstämningstid med en liten formfaktor – det är en perfekt kombination för att testa nästa generation av våra radarsystem, säger Lennart Berlin på försvarskoncernen Saab i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)