JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. PMA och A4WP slås ihop

PMA och A4WP slås ihop

Två av de tre organisationerna för trådlös laddning slås samman. Redan i februari bestämde de sig för att bli interoperabla. Nu tar de steget fullt ut och slår samman sina styrelser och organisationer i ett nybildat bolag.
I styrelsen för det nya bolaget hittar vi kaffekedjan Starbucks, halvledarbolagen IDT, Intel Broadcom, Qualcomm och Samsung, elektroniktillverkaren Flextronics, operatören AT&T. I styrelsen finns också batteritillverkaren Duracell, dess partner Powermat, och MIT-avknopparen Witricity.

I mitten av detta år ska omorganiseringen vara klar.

Organisationen A4WP har vuxit så det knakar den sista tiden. Där fanns 113 medlemmar när Elektroniktidningen skrev om standardkriget kring trådlös laddning i november. Nu är de 140. PMA har 70 medlemmar.

Den konkurrerande äldre organisationen WPC (Wireless Power Consortium) har 217 medlemmar.

A4WP och PMA erbjuder, liksom WPC, både klassisk induktionsladdning och den nyvaknade tekniken magnetresonansladdning som inte kräver att sändare och mottagare placeras intill varandra.

I WPC hittar vi bland annat Microsoft, Philips, Qualcomm och Samsung.

Organisationerna tävlar om att sprida sina plattformar till offentliga platser. Intel annonserade igår på CES-mässan nya laddarkontrakt hos hotellkedjorna Marriott och Hilton och San Franciscos internationella flygplats.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)