JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tietos nya moln

Tietos nya moln

Den finlandssvenska IT-konsulten Tieto tar hjälp av Nokiaavknoppningen Cumulocity för molndelen av sin industriella IoT-lösning. Samarbetet ska göra det enklare att samla in och hantera data.

I oktober annonserade Tieto ett samarbete med Cisco baserat på IOx-plattformen med målet att göra det möjligt för kunderna att i realtid och fjärrstyrt koppla upp anläggningar, maskiner, bärbar teknik och andra föremål. Nu bygger konsultföretaget på erbjudandet med molntjänster från Cumulocity som knoppades av från Nokia år 2010 Cumulocity och är baserat i Düsseldorf i Tyskland.

Tieto säger sig driva verksamheten inom industriellt IoT som ett internt startup-företag och söker samarbete med fler uppstartsföretag för att skapa ett ekosystem.

– Det är mycket spännande att de första kundprojekten för Tietos Industrial Internet-startup nu är i gång. Industrial Internet ökar snabbt både i och utanför den nordiska regionen, och allt fler företag börjar nu dra nytta av möjligheterna med Industrial Internet, säger verksamhetens chef Taneli Tikka i ett pressmeddelande.

Tieto (tidigare TietoEnator) är en jätte inom IT-området med närmare 18 000 anställa varav cirka 6 500 i Finland och 6 000 i Sverige. Företaget erbjuder konsultverksamhet och utveckling till kunder inom framförallt bank- och finanssektorn, telekommunikation, hälso- och sjukvård, skola och skogsindustri.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)