JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kontraktstillverkaren EDC köper Triab
Den västsvenska kontraktstillverkaren EDC köper Stockholmsbaserade Triab Elektronik.
– Triab har kunniga medarbetare, bra kunder och en modern maskinpark. Tillsammans kommer vi att kunna ge ett ännu bättre erbjudande som har större bredd och faktiskt också större djup, säger EDC:s vd Olle Hulteberg i ett pressmeddelande.

Köpet ger EDC ett brofäste i Stockholmsområdet och medför att bolaget kan erbjuda mer omfattande prototyptillverkning.

Triab arbetar huvudsakligen med tillverkning av elektronikprodukter, och grundades 1988 av Lars Syrén, Leif Sjöholm och Robert Widén. Företaget har halverat omsättningen sedan 2006 och landade på 26 miljoner i fjol. Dock har bolaget gått med en bra vinst alla år. Antalet anställda är 20 stycken och Lars, Leif och Robert kommer att sitta kvar som ledning för Triab under en övergångsperiod, innan EDC tar över.

EDC-gruppen kommer i och med förvärvet att ha fyra anläggningar. Två som är inriktade på kundnära verksamhet i Göteborg och Stockholm, samt två större fabriker i Munkfors och Tallinn.

– I en bransch i konsolidering är större helt enkelt bättre, säger Olle Hulteberg.

Han köpte den krisade kontraktstillverkaren EDC tillsammans med Fredrik Berghel hösten 2007. I augusti 2008 förvärvades Fabec och i mars 2010 Oppunda. I och med förvärvet av Triab räknar EDC med att omsätta 250 miljoner kronor i år.

Elektroniktidningen gjorde en längre intervju med Olle Hulteberg och Fredrik Berghel i november förra året (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)