JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. God tillväxt för test i Europa

Analyshuset Frost & Sullivan spår sju goda år för den europeiska testmarkanden i en ny rapport.


- Försäljningen av testutrustning går mycket bra igen efter en period med låga investeringar och nedskärningar av testverksamheten bland elektronik- och halvledartillverkarna, säger Paul Alexander på det amerikanska analyshuset Frost & Sullivan.

I rapporten "The European Automatic Test Equipment Market" spår han att den europeiska marknaden för testutrustning, ATE, växer från 0,82 miljarder dollar i fjol till 1,01 miljarder dollar år 2006. Siffran omfattar testare till bland anat halvledar-, IT-, telekom- och bilindustrin.



Amerikaner störst


Förutom den starka europeiska ekonomin är det nya testlösningar, liksom efterfrågan på kompletta testlösningar och kortare produktcykler som driver marknaden.

De största leverantörerna är Teradyne, Agilent Technologies, Genrad, Advantest, Schlumberger, LTX och Spea.

- Konkurrensen i Europa handlar om företagens tekniska kompetens på testarna, graden av feltäckning, kostnaden för utrustningen, leveranstider och service av installerade maskiner, säger Paul Alexander.

- Generellt sett har de större företagen med dyrare testare den högsta graden av service och support. För de mindre leverantörerna handlar det i första hand om att konkurrera med priset eftersom de inte kan erbjuda samma nivå på service och support som de större.

För alla leverantörer gäller det dock att ta fram väl integrerade testlösningar som är enkla att använda, kostnadseffektiva och samtidigt flexibla. Här spelar programvaran en allt viktigare roll.

Samtidigt drivs tekniken framåt av allt kompaktare byggsätt, liksom att trenden går mot system-på-kisel, vilket öppnar goda möjligheter för den som kan utveckla nya testmetoder.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)