JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Visioner med rötter hos Multi Q
Du kan vara uppkopplad till din server och läsa mail var som helst. Du sätter på terminalen och loggar in dig, så kopplas du automatiskt till din server och där kan du ha din mail öppen. När du får ett mail skickas det ut till dig och du kan också läsa dina bilagor som kommer med, till exempel Word, Excel- eller PowerPointfiler.

Detta kräver en större skärm än ett vanligt mobiltelefonfönster. Mobilisys GPRS- terminal kommer troligtvis att finnas i flera versioner, men maximal storlek kommer att vara A4.

Enligt marknadsundersökningar och intervjuer som Mobilisys gjort kommer de framtida användarna att ha tre typer av mobilnätprodukter. För det första mobiltelefonen, för det andra en typ av kalender där kalendariet finns bokat, en produkt som får plats i bröstfickan. För de tredje kommer man att behöva en produkt för att läsa mail, för att kommunicera med text och köra overheadpresentationer. Det är en sådan GPRS-terminal som Mobilisys vill sälja.

Huvudägare i Mobilisys är börsnoterade Multi Q med 70 procent av aktierna. Arbetet på den nya Internetterminalen startade på Multi Q:s utvecklingsavdelning och det är i praktiken denna enhet som nu ombildas till eget bolag. Multi Q omsatte 46,5 miljoner kronor 1998 och investerade då 11,2 miljoner i produktutveckling. Sjätte AP-fonden är största enskilda ägare i företaget som helt domineras av svenska ägare.

GA

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)