JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Linear byter till Ericsson

Scandcomp förlorar en 40-miljonersagentur när Ericsson tar över Linear Technologies. Halvledartillverkaren Linear Technology har bytt representant, från Scandcomp i Actegruppen till Ericsson Component Distribution.

- Vi hade helt enkelt vuxit ur Actegruppen. Ericsson satsar hårdare på indesign, säger Linears Sverigechef Jan Fredriksson och menar att Ericsson har större resurser på att få in komponenter i konstruktörernas skapelser. Han betonar dock att man inte valt distributören Ericsson för att få en genväg till systemtillverkaren Ericsson.

- Snarare tvärtom. Till Ericssons projekt säljer vi själva. Component Distribution ska distribuera till övriga industrin.

Idag är försäljningen ungefär 40 miljoner kronor, varav 20 i Sverige, och runt 10 i vardera Danmark och Norge. Ambitionen är att dubbla den danska försäljningen, öka med 15 - 20 procent i Sverige och bibehålla nivån i Norge.

- Linear blir ett av våra tre-fyra största fabrikat. Produkterna fyller en del luckor hos oss, och vi ser flera synergieffekter, säger han.

Hos Scandcomp är tongångarna mindre muntra.

- Det är klart att vi är besvikna. Linear står för ungefär 20 procent av vår försäljning, så naturligtvis förlorar vi pengar på detta, säger Stig-Göran Troëng på Scandcomp.

- Jag är övertygad om att Linear köper ner sig. När vi berättar det här för Linears kunder så blir de inte glada, kommenterar han.

Adam EdströM

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)