JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Fairchild återuppståndet

Norrmannen Ole-Petter Brusdal blir försäljningschef för nystartade Fairchild Semiconductors verksamhet i Norden. Det svenska kontoret leds av Anci Greisman.

Nu har det återuppståndna Fairchild blivit klar med sin försäljningsorganisation. Ole-Petter Brusdal, nyutnämnd försäljningschef i Norden kommer från National Semiconductors huvudkontor i München, där han tidigare var marknadschef för logiksidan. Även Anci Greisman som än så länge är ensam på det svenska kontoret har en lång och gedigen erfarenhet från National.

Fairchild i Norden består av två försäljningskontor, ett i Stockholm och ett i Helsingfors. Brusdal leder det hela från sin hemmabas i Oslo.

På Stockholmskontoret svarar Anci Greisman för försäljningen till direktkunderna. På kontoret kommer det att finnas en person till med ansvar för distributörskontakterna.

Fairchild behåller tills vidare samma uppsättning distributörer som man haft på National-tiden. Det är Avnet, Multikomponent, EBV och Promax.

Det var förra året som National beslöt att knoppa av och bilda det nygamla företaget Fairchild.

Idag är utförsäljningen klar, största ägare är ett amerikanskt investmentbolag. National har behållt 18-20 procent av aktierna. Fairchild har övertagit delar av Nationals försäljningsorganisation samt ett antal halvledarfabriker. Det europeiska huvudkontoret har flyttats från München till London. VD är Kirk Pond, en veteran från "gamla" Fairchild.

Idag är diskreta komponenter den produktlinje som växer snabbast i Fairchild. Tillväxttaken är 40-50 procent, främst är det mobiltelesidan som driver på. Men även EEPROM och CMOS-logik visar en viss tillväxt. Och även TTL lever kvar.

Mats Udikas

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)