JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson samlar sin omvärld på en nätsite

Ericsson hör till de företag som utnyttjat den nya tekniken för att systematisera sin omvärldsbevakning.

På en intranetsite får de anställda tillgång till bland annat konsultrapporter om telemarknaden.

Business Information Centre, BIC, är samlingsnamnet på Ericssons omvärldsbevakning, och på den intranetsite som används för att sprida informationen. Syftet är förstås att förbättra informationens tillgänglighet men också att minska de kostnader som tidigare uppstått när olika enheter beställt och betalat för samma rapport.

Ett nätverk med ett par hundra personer runt om i koncernen ser till att det ständigt finns aktuella sidor med bland annat inköpta analyser från telekomkonsulter, och länkar till nyhetsbyråer och konkurrenter. Kärnan i den grupp som arbetar med att sammanställa informationen kallas för "the BIC Task Team" och består av tio personer varav tre är anställda på moderbolaget och sju i de olika dotterbolagen.

Alla som har tillgång till Ericssons interna nätverk kan nå BIC-sidorna. Språket är engelska och uppgifterna både samlas in och sprids över hela världen.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)